Spolek Občanů Polánky

Oznámení

Fotogalerii z jednotlivých akcí si můžete prohlédnout po kliknutím myší na prostřední obrázek.



 

Živý Betlém v Polánce

29.12.2012   

        Živý Betlém měl opět velký úspěch. Pro tentokrát přálo i počasí. Za mrazivého podvečera připomněli účinkující evangeliom o narození Ježíše Krista. Poutavé vyprávění, písně a koledy si přišla poslechnout velká spousta občanů. Na dobrovolném vstupném, které jak vystupující rozhodli, že bude věnováno charitě, se vybralo 5981 Kč. Velké poděkování patří nejen organizátorům a účinkujícím, ale také Vám všem občanům, kteří jste přispěli na dobrou věc.

         

SOP smiley 29.12.2012



 

Štěpánská pálka

26.12.2012

       

    Tak jako již tradičně, prý po jedenácté, se konala v Polánce Štěpánská pálka. Toto klání poměřilo síly všech přihlášených mistrů stolního tenisu. Příjemné zpestření vánočních svátků se těšilo velikému zájmu jak soutěřících tak diváků. Z přihlášených 27 borců se podařilo zvítězit Janu Hurtovi. Na druhém místě se pak umístnil Antonín Kokény. Třetí byl Marek Nezveda a těsně pod "bednou" zůstal David Válka. Děkujeme organizátorům a sponzorům, a s přáním pevného zdraví do nadcházejícího roku, nezbývá než se těšit na další ročník.

SOP smiley 27.12.2012



 

Mikulášská nadílka

1.12.2012

    Po loňském úspěchu se i letos 1.prosince opakovala Mikulášská nadílka. Mikuláš se svým doprovodem přijal pozvání od Sdružení občanů Polánky a zavítal mezi místní děti, které se v hojném počtu sešly v areálu za hospodou. Lucifer všem dětem připomněl v pekle jejich prohřešky a Mikuláš následně rozdal balíčky plné sladkostí. Společně s čertíky, kteří nakonec nebyli tak zlí jak vypadali, si pak přítomné děti opekly buřty, které každý dostal od samotného vládce pekel.

    Přestože, se rozdělovaly balíčky pouze dětem, přišlo se na tuto nadílku podívat docela překvapivé množství místních občanů. Je vidět, že podobné akce se těší značné oblibě, protože účastníků neustále přibývá.

    Dovolte, vážení občané, popřát za Sdružení občanů Polánky, krásné a radostné vánoce, plné splněných přání a do nového roku pak pohodu a pevné zdraví.

   

SOP smiley 1.12.2012



 

Zájezd do sklepa v Bílovicích

        Dne 3.11.2012 uspořádalo SDH v Polánce zájezd do vinného sklepa v Bílovicích. Po prvotní obavě, že nikdo nepojede, se počet účastníků zájezdu ustálil na krásných 44 lidech. Na místo určení jsme dorazili asi o půl deváté (samozřejmě po menším bloudění). Následovala řízená degustace, po které jsme se odebrali prohlédnout novou výrobní halu. Po našem návratu už na nás v místě ochutnávky čekala cimbálová kapela, která hrála až do půl jedné. Samozřejmě jsme si s kapelou „zabékali“ pár známých písniček. Silně posilněni a se zakoupenými zásobami vína na cestu jsme se odebrali k autobusu, který nás dovezl k domovu.

        Akce celkem vydařená až na pár menších detailů, které budeme muset do příště vychytat.

         

SOP smiley 20.11.2012



 

Setkání Polánek 2012

    Ve 23. týdnu tohoto roku se místní SDH Polánka účastnilo 2. setkání Polánek, tentokrát ve Valašské Polánce. Naše posádka vyrazila na sraz v pátek v odpoledních hodinách. Ihned po příjezdu jsme rozbili stanový tábor, zaklimatizovali se vypitím „pár piv a jiných drinků“ a odešli do místního sportovního areálu vedle hřiště, kde proběhlo seznamování jak s místními lidmi a zvyky, tak s nabídkou nápojového lístku. Seznamování jsme se ujali zodpovědně a tak návrat zpět do našeho stanového městečka byl možný až v ranních hodinách. V sobotu proběhly hasičské závody. Náš výsledek nebyl nikterak lichotivý, po velkých problémech na rozdělovači jsme skončili v kategorii mužů na pátém místě z šesti. Po celý den byly připraveny stánky s tradičním valašským pohoštěním (kyselica, guláš, žebra, klobásy a nechyběly ani frgály). Večer proběhlo vyhlášení výsledků a následoval bohatý kulturní program. K tanci a poslechu hrála kapela Polanka. V neděli dopoledne nás čekalo jen rozbití táboru a návrat domů.

    Tuto akci považuji za velice zdařilou. Kolegům z Val. Polánky nemůžeme nic jiného, než poděkovat za perfektně zvládnutou akci a tak trochu (hodně) jim můžeme závidět areál, ve kterém se tato akce konala.Setkání se zúčastnili: Valašská Polanka, Polánka nad Odrou, Polánka u Kutné Hory, Polanka u Tábora a samozřejmě naše Polánka.

Za rok neshledanou.

Za SDH Polánka paměti sepsal Robert Vejvalka

Zveřejněno s výsostným souhlasem autora a SDH Polánka

          

SOP smiley 15.11.2012



 

Guláš fest 2012 - O nejlepší guláš v Polánce

27.10.2012

    Poslední říjnový víkend tohoto roku se podařilo v Polánce zorganizovat docela atraktivní akci.  Sdružení občanů Polánky uspořádalo soutěž „ O nejlepší guláš v Polánce“. 

    Porovnání přihlášených kulinářských výsledků proběhlo naprosto veřejně a hodnotil každý, kdo přijal pozvání. K ochutnání byly speciály rozmanitých chutí, barev a ingrediencí. Bylo možno ochutnat guláše od klasického hovězího, přes houbový a bramborový, až po různé zvěřinové. A že hodnocení nebylo vůbec jednoduché, bylo všem jasné již po degustaci prvních vzorků.  Všechny byly výborné, a přitom každý měl svou specifickou příchuť. Vyhrát ale mohli jen opravdu ti nejlepší. Odevzdáno bylo téměř osmdesát hodnotících lístků, kde přítomní obodovali jak který komu zrovna chutnal. Z celkového počtu dvanácti specialit, pak z anonymity čísel vyšlo následující pořadí. Zvítězil Master Chef Zdeněk Dočkal. Za ním Aleš Friedrich a Martin Procházka. Bramborovou medaili pak získal David Čech.  Pro děti připravili organizátoři dětský koutek a pro dospělé občerstvení. Z počátečních rozpaků jak celé odpoledne dopadne následně sešlo, a mezi přítomnými bylo jednoznačně poznat, že právě toto bylo to, co v Polánce dlouho chybělo.  Příjemně nastartované odpoledne pak do nočních hodin pokračovalo předáváním receptů a zkušeností u společného posezení s harmonikou.

    Na závěr nezbývá než poděkovat organizátorům, za perfektní přípravu, poděkovat všem přítomným za jejich zodpovědný přístup v rolích porotců a dále pak věřit, že příští rok se tato zdařilá akce bude opakovat s ještě větším počtem soutěžících kuchtíků.

        

!?! Kompletní fotogalerii z této úžasné akce pak najdete ..... jako vždycky!?!

SOP smiley 28.10.2012



 

Drakiáda v Polánce 2012

6.10.2012

V sobotu 6.října 2012 se uskutečnila první Polánská drakiáda za účasti bezmála sedmdesáti účastníku z nichž bylo zapsáno 35 dětí s draky. Počasí nám velmi přálo a radost dětí z létajících draků byla znatelná. Pro účastníky byly připraveny špekáčky na opékání, pro děti čaj a dospělé pivo. Děti ještě čekalo vyhlášení a rozdání diplomů za: nejhezčího malovaného draka, nejmenšího a největšího draka, nejlepšího letce, nejlepšího akrobata, nejvýše létajícího a zvláštního draka. Poděkování patří především organizátorům SOP za velmi příjemně strávené odpoledne.

        

SOP smiley 11.10.2012



 

Rozmarýnové hody

8. - 9.9.2012

V sobotu a v neděli 8. a 9. září se v Polánce konaly tradiční Rozmarýnové hody. V pátek za pomoci místních stréců byla postavena mája. V sobotu bylo na programu zavádění a večerní zábava, v neděli pak hody pokračovaly dopoledním zvaním občanů na odpolední zavádění, po kterém celou víkendovou akci uzavřela večerní zábava. Počasí hodům i letos celkem přálo, takže se po oba dva dny zavádění i zábavy konaly venku na place. To, že jsou místní hody velmi oblíbené, dokazuje také počet návštěvníků, který zejména v sobotu byl velmi příjemným překvapením.

Hody se konaly za finanční podpory Města Moravský Krumlov, kterému tímto děkujeme.

        

SOP smiley 16.10.2012



 

Tenisový turnaj

21.7.2012

V sobotu 21.7.2012 se v Polánce na antukovém kurtu uskutečnil 1.ročník tenisového turnaje čtyřher. Počasí celé akci velmi přálo, pouze aktéry posledního zápasu zkropil mírný déšť. Zahrát si tenis přišlo celkem 8 dvojic převážné místních hráčů. K vidění byly vyrovnané souboje a místy nádherné výměny, které přítomní hráči i diváci ocenili hlasitým potleskem. Zúčastnění si celou akci velmi pochvalovali a tak se můžeme těšit, že se za rok sejdeme na stejném místě znovu. 

     

SOP smiley 16.10.2012



 

Sjíždění Jihlavky

23.6.2012

Moc nás nebylo, ale bylo to super. Tak snad v září bude účast lepší!?!

        

SOP smiley 7.7.2012



 

Tour de Beer 2012

30.6.2012

!!! Fotogalerie tady.!!!

Další fotky z tradiční vyjížďky najdete kliknutím na následující obrázek.

SOP smiley 3.7.2012



 

Rekonstrukce márnice na hřbitově

27.6.2012

Hrstka nadšenců se v akci "Z" pustila do opravy márnice na místním hřbitově. Pokud byste měli zájem přiložit ruku k dílu, informace kdy je další brigáda najdete na hospodě. Všem účastníkům pomoci při rekonstrukci patří velké poděkování.

     

SOP smiley27.6.2012



 

Brigáda u rybníka

26.6.2012

Oprava laviček u rybníka, aby bylo kde relaxovat proběhla podle plánu.

       

SOP smiley 27.6.2012



 

Setkání seniorů

3.6.3012

      

    První červnovou neděli, se podle plánu v naší obci, uskutečnilo pečlivě naplánované setkání seniorů. Toto setkání by mělo navázat na setkávání seniorů v dřívějších letech. Je pravdou, že plánování a příprava probíhala tak trošku v obavách, zda naši senioři budou mít o takovéto setkání vůbec zájem. Opak byl pravdou a výsledek překvapil všechny i přesto, že nám zrovna moc nepřálo počasí. Krátká presentace Městské policie Moravský Krumlov přispěla k poučení seniorů, jak se bránit a hlavně nenaletět různým prodejcům a podvodníkům. Malé občerstvení v podobě sladkostí mile překvapilo. Celé odpoledne  nejen k poslechu ale i k tanci doprovázela dechová hudba Polánka. A senioři? Bylo o čem povídat. Tomu věřte. Vždyť někteří se celá léta nevidělii přesto, že bydlí třeba kousek od sebe. Především se vzpomínalo a na všech přítomných bylo vidět, že je tato  naše iniciativa docela potěšila. Po ukončení produkce dechové hudby se skoro nikomu nechtělo odcházet. Proto pak zábava ještě pokračovala zpěvem s harmonikou. Celé odpoledne sklidilo nevídaný úspěch a klábosilo se až do večerních hodin.
    Naše poděkování patří kapelníkovi a muzikantům dechové hudby Polánka, za jejich překrásné vystoupení ale především pak našim seniorům. Pevně věříme, že se po zahradách roznese i k ostatním jaké  že to bylo krásné odpoledne a na další setkání přijdou i ti, kteří si pro dnešek nenašli čas.

KLIKNOUT ZDE....Kompletní fotogalerie ze setkání seniorů ......KLIKNOUT ZDE 

SOP smiley3.6.2012



 

Dětský den 2012

26.5.2012

       

    Dne 26.5.2012 se uskutečnil v Polánce, jako každoročně dětský den. Vše začalo dopoledním branným během, kterého se zúčastnilo asi 60 dětí.  Po doběhnutí všech účastníků následovalo občerstvení v podobě uzené cigáry a masa na kotlíku, poté proběhlo vyhlášení výsledků.
    Od 13.30 hod. byla u místní hasičské nádrže předvedena hasičská technika HZS JmK stanice Moravský Krumlov a našeho SDH. Profesionální hasiči provedli praktickou ukázkou vystřižení zraněné osoby z havarovaného vozidla. Děti si mohly vyzkoušet stříkání různými proudnicemi a prohlédnout zásahové vozidlo prof. hasičů. Pobyt u místního rybníku byl zpestřen nízkým průletem dvou podzvukových letounů L-39 Albatros z nedaleké letecké základny Náměšť nad Oslavou. Tímto bych jim chtěl velice poděkovat za uskutečnění průletu.
    Posléze se osazenstvo odebralo zpět na základnu, kde následovalo odpoledne plné her, zpestřené ukázkou šermířského souboje a malováním na obličej. Děkujeme oběma aktérům za předvedení souboje.
    V podvečer se uskutečnila dětská diskotéka, na kterou plynule navázalo oldies disko pro dospělé ve stylu 80-90 let.
V areálu byl po celý den k dispozici skákací hrad zapůjčený firmou ČEZ a.s. - JE Dukovany.
    Na závěr bych chtěl poděkovat všem, kteří se podíleli na sponzorování, organizaci a hladkém průběhu letošního dětského dne, a také klukům z Ivančic, kteří se celý den starali o pestrobarevnou hudbu.

Branný závod, ukázka hasičské techniky, šermířský souboj, diskotéka pro děti. Večer potom Oldies Disco. Den plný her, soutěží a zábavy pro malé i velké. Hodně povedená akce ke spokojenosti skoro všech účastníků. 
Děkujeme sponzorům a organizátorům. 

Kompletní fotogalerii, kdo mi co dodá pak naleznete tady.

SOP smiley27.5.22012



100 let od narození pana Jana Fučíka

4.5.2012

      

Dne 4.května 2012 uplynulo přesně sto let od narození nejstaršího občana Polánky, ba dokonce i Moravského Krumlova, pana Jana Fučíka. K tomuto významnému životnímu jubileu mu přišli popřát nejen zástupci Sdružení občanů Polánky spolu s Osadním výborem, ale přijeli i představitelé města Moravský Krumlov, starosta města Mgr. Tomáš Třetina společně s místostarostou Mgr.  Zdeňkem Juránkem. Pevné zdraví a životní pohodu přijel oslavenci popřát rovněž ředitel  OSSZ JUDr. Radoslav Kraus. Tento přivezl panu Fučíkovi blahopřání od MPSV pana Jaromíra Drábka. Po blahopřání a krátkém občerstvení zavzpomínal pan Fučík na svoje mladí.  Vyslovujeme poděkování za přátelské přijetí a hojné pohoštění rodinným příslušníkům pana Fučíka. A za všechny občany Polánky připojujeme přání stálého zdraví bez potřeby lékařů do dalších let.  

SOP smiley7.5.2012



 

Setkání se starostou a místostarostou města

4.5.2012

       

    První květnový pátek proběhlo setkání výboru SOP a OV Polánka s vedením města Moravského Krumlova. Nejvýznamnějším důvodem setkání bylo podání informace o budování kanalizace a následné opravě silnice přes  Polánku. Pro první informaci Vám můžeme sdělit, že kanalizace už opravdubude. Další podrobnosti najdete pak na našem webu v zápise po jeho schválení.

SOP smiley9.5.2012



 

Otvírání Templářské cyklostezky

1.5.2012

        

Pravidelná společná vyjížďka po okruhové Templářské cyklostezce. Po modrém pásovém značení projedeme krásnými údolími řek Oslavy a Jihlavy kolem zřícenin starých hradů. Start je tradičně před zámkem v Oslavanech. Letošnímu ročníku extrémně přálo počasí, proto se na startu sešlo více než 300 cyklistů. Jen je škoda, že z Polánky nás vyjelo jen pár. Tak snad příští ročník a nebo případně na uzavírání této atraktivní cyklostezky na Václava, teda 28. září. 

SOP smiley27.5.22012



 

Pálení čarodějnic 2012

30.4.2012

        

Dne 30.4.2012 uspořádalo SOP pálení čarodějnic za místní hospodou. Sešlo se zde asi 20 dětí s rodiči. Soutěž o nejhezčí doma vyrobenou čarodějnici začala s úderem 18,00 hod. Výtvory všech zúčastněných byly krásné a rozhodnout o nejhezčí bylo vskutku těžké. Na prvním místě se umístila Aneta Polachová na druhém místě Jelínkovi a na třetím Škárkovi. Malými cenami byly oceněny i další děti. Poté následovalo zapálení čarodějnice a tradiční opékání buřtů. Akce končila v ranních hodinách kdy se unavení rodiče odebrali do svých domovů. SOP děkuje všem kteří se podíleli na uspořádání této akce.

SOP smiley7.5.2012



 

Výstava trofejí a jarní svod psů

27.- 29. 4.2012

       

O posledním dubnovém víkendu uspořádalo Myslivecké sdružení v Moravském Kruvlově v bažantnici v Polánce  přehlídku trofejí ulovených v za minulý rok v honitbě Moravskokrumlovska. A bylo na co koukat. Společně s touto výstavou pak proběhl jarní svod mysliveckých psů. Jelikož akce probíhala celý víkend v jejím průběhu proběhlo vystoupení trubačů a seminář na téma "srnčí zvěř". Po celý vikend bylo pro návštěvníky připraveno občerstvení v podobě zvěřinových specialit. Přejeme myslivcům přesnou mušku do další sezóny.

SOP smiley9.5.2012



 

Jarní úklid Polánky

24.3.2012

        

    A máme tu jaro. A co se dělá na jaře? Uklízí! Proto hned na první jarní sobotu vyzvalo Sdružení občanů Polánky občany obce k jarnímu úklidu. Nepořádku se od loňska našlo co proto. Více než 20 dobrovolníků, včetně dětí, se dle předem připraveného plánu, rozešlo z centra obce na všechny strany, aby vysbírali co se kde najde. Je třeba pochválit účastníky, že sbírali opravdu všechno. Od pet lahví poházených po příkopách, přes lahve a plechovky od piva, až po špačky na zastávce. A že jich bylo…! Nejednalo se samo sebou o ptactvo nýbrž o nedopalky, které nám na autobusových zastávkách odkládají převážně učni odborného učiliště Moravský Krumlov. Nasbíralo se 21 pytlů odpadků. Byli bychom všichni moc rádi, kdyby si někteří nezodpovědní bordeláři všimli, že se v obci něco změnilo a pomohli nám takovýto pořádek udržet napořád.

    Závěrem malé poděkování nejen všem účastníkům ale i řediteli TaZS, který nám vyšel vstříc a na víkend nám do obce přistavil kontejnery, bez kterých bychom se neobešli. 

SOP  smiley 26.3.2012



 

Polánská noční pálka

2.3.2012

       

    V pátek 2.3.2012 si v polánském sále dali dostaveníčko všichni místní stolní tenisté, protože se zde konal první ročník turnaje s názvem Polánská pálka. Výsledná účast, 26 hráčů, byla velmi příjemným překvapením. Hráči byli rozděleni do 2 kategorií – do 50let a nad 50let. V první kategorii se utkalo 19 hráčů, v té druhé své síly změřilo 7 tenistů. K vidění byly velmi krásné výměny a zajímavé souboje, které byly často na hranici fyzických sil hráčů.

V kategorii do 50let obsadili stupně vítězů:          
1.místo           Antonín Kökeny ml.
2.místo           Jiří Šviřák
3.místo           David Válka

Ve druhé kategorii nad 50let si medaile odnesli:          
1.místo           Josef Doubek

2.místo           Ondřej Vejvalka
3.místo           Zdeněk Machotka

Závěrečná čtyřhra dopadla takto: 
1.místo           Antonín Kökeny ml. + 
Martin Procházka
2.místo           David Válka + Jaroslav Rotter
3.místo           Petr Procházka + Antonín Tuza

    Celý turnaj se setkal s výbornou odezvou nejen u hráčů, ale i u diváků, což nám dává velký závazek do příštího ročníku. Závěrem děkujeme Skupině ČEZ a Městu Moravský Krumlov za poskytnutý příspěvek a věcné ceny pro vítěze.

SOP 7.3.2012 smiley



 

Lyžování Lackenhof

25.2.2012

       

    Lyžování v oblíbeném dolnorakouského středisku v oblasti horského masivu Ötscher. . Dobře upravené sjezdovky ve výškách 800-1800 m.n.m. nabízejí široké možnosti pro všechny úrovně lyžařů. Pro ty, kteří dávají přednost snowbordu, jsou zde velmi dobré terény pro výcvik i speciální dráha pro zkušené. Dvě sedačkové lanovky a 7 vleků zajišťují přepravní kapacitu 10 000 osob za hodinu, což dává příslib lyžování bez front. V okolí Lackenhofu jsou ideální podmínky i pro běžkaře

7.3.2012smiley



 

Dětský maškarní ples


12.2.2012

Ani na nejmenší se nezapomnělo. V neděli 12.2.2012 se konal dětský maškarní karneval, na kterém se sešlo více než 40 dětí! Úsměv na tvářích a zářící oči dávaly najevo, že si děti toto odpoledne užily náramně. A o to šlo především .

       

   

       

14.2.2012 smiley

Valná Hromada SOP


5.2.2012

    Všechno je jednou poprvé. A tak se v neděli 5.února 2012 uskutečnila první ustavující valná hromada Sdružení občanů Polánky. V dá se říct až rozpačité atmosféře byly občanům předány první informace jak si takové sdružení zakládající výbor představuje. Sdružení bude organizačně a materiálně zajiš'tovat akce pořádané v naší obci s tím, že bude usilovat o spokojenost na všech stranách.

       

       

       

       

6.2..2012 smiley

Masopust 2012


4.2.2012

    S blížícími se Velikonocemi je neodmyslitelně spjato i období masopustních veselic a průvodů. Tyto na venkově tradiční slavnosti mají symbolizovat hodování a následný příchod postního období před Velikonocemi. Jeden takový masopustní průvod se konal v sobotu 4. února v Polánce, jehož organizátorem byla místní TJ. I přes doslova arktickou zimu se sešlo velké množství masek. Do Polánky si cestu našel jak šmoulík, Superman či Pat a Mat, tak třeba i klaun s hastrmanem. Dokonce i čarodějnice se spletly a přilétly o 3 měsíce dříve.

    Masky během dne obešly celou vesnici a za zpěvu doprovázeného harmonikou pozvaly občany na masopustní zábavu. Ta se konala 11. února v místním sále. V rytmu písní kapely Fantazie lidé protancovali celou noc a bavili se až do časného rána.

          

              

       

Fotogalerii najdete tady.

6.2..2012 smiley

Tříkrálová sbírka


7.1.2012

    V sobotu 7. ledna 2012, uspořádal farní obvod Ivančice, v naší čtvrti Tříkrálovou sbírku pro charitu. Bylo vybráno 18,445 Kč Využití financí bude obdobné jako loni pro Dům léčby bolesti s hospicem sv. Josefa v Rajhradě, Charitní ošetřovatelské službě a pečovatelská službě Rajhrad, Nízkoprahovému centru pro mládež v Židlochovicích a část může být využita na podporu odborného sociálního poradenství. Oblastní charita Rajhrad děkuje všem, kteří vlídně přijali koledníky a přispěli do jejich pokladniček.

    Naše poděkování patří jak organizátorům a koledníkům, tak všem Vám občanům, kteří jste našim třem králům přispěli.

   

29.1.2012 smiley

Novoroční vyjížďka 2012


1.1.2012

    Třetí ročník cyklistické vyjížďky se uskutečnil dá se říct už tradičně na Nový rok. V sychravém a nevlídném počasí nebylo moc tras na výběr. Vyjeli jsme směrem na Ivančice a najeli 22 kilometrů. Předpokládáme, že na další ročník nám bude přát počasí a tím pádem vyjede i více cyklistických fandů z naší obce.

       

       

       

Živý Betlém


23.12.2011

    Den před vánocemi, 23.12.2011 se v Polánce podařilo uskutečnit zajímavou charitativní akci. Živý Betlém. Jednalo se o vystoupení místních dětí, které zorganizovala Blanka Vavříková. Toto proběhlo na tanečním parketu za místní hospodou. Připravené kulturní pásmo vycházející z biblického příběhu o narození Ježíše Krista podle evangelia svatého Lukáše bylo složeno z legendární pověsti, scének a zpívaní koled. Precizně připravené prostředí přilákalo více než 250 místních občanů. Velkými lákadly, a to nejen pro děti, se stala živá zvířata pastýřů, jako kůň, ovečka, koza i osel. I přes nepřízeň počasí se celé vystoupení přítomným velice líbilo, což vyjádřili příspěvkem na dobrovolném vstupném. Vybralo se rovných 7 tisíc korun. A jak avizovala paní Vavříková ještě před zahájením programu, všechny vystupující děti se jednohlasně shodly, že vybrané peníze věnuji na charitu. Tato částka pak byla odeslána na Fond ohrožených dětí.

    Jedná se o Občanské sdružení, které pomáhá týraným, zanedbávaným, zneužívaným, opuštěným a jinak sociálně ohroženým dětem.

    OV Polánka tímto moc děkuje nejen organizátorům a vystupujícím, ale Vám všem kteří jste se této charitativní akce zúčastnili a svým příspěvkem podpořili dobrou věc.

           

           

           

27.1.2012  smiley

Mikulášská nadílka


4.12.2011

    Tak jak bývá v tomto čase zvykem, tak i do Polánky se přišel podívat Mikuláš. Pár nadšenců z Osadního výboru se dalo dohromady a v neděli 5. prosince 2011 v podvečer, uspořádalo za místní hospodou Mikulášskou nadílku pro děti. Vlastními nápady a ve vlastní režii připravili areál pro příchod svatého Mikuláše, spolu s Andělem Páně a dalšími anděly. Nechyběl ani král pekel sám Lucifer, s čertovským doprovodem. Poté co přišli, jak bývá v Polánce zvykem z Kopců, prošli se mezi přítomnými dětmi. Na první pohled bylo jasné, kdo si získal největší respekt, přestože se ve většině dětských očí rozsvítilo nadšení. Všechny děti musely nejdříve do pekla, kde jim pekelný kníže vytkl jejich drobné nedostatky. Každého si řádně označil a od čertů pak dostali malý balíček spolu se špekáčkem, který si venku na ohni, společně s rodiči opekli. V nebi pak po básničce pro Mikuláše dostali všichni sladkou nadílku. Na závěr se přítomné děti sešly v tělocvičně, kde nakreslily co se jim nejvíc líbilo, případně jen vymalovaly připravené podklady s mikulášskou tématikou.

    Celé nadílce přihlížela více než stovka místních obyvatel, kde bylo slyšet jen samé kladné ohlasy. Velké poděkování patří všem, kteří se této akce zúčastnili, čímž dali najevo, že se vyplatí v této započaté tradici pokračovat i v dalších letech. Za organizaci pak největší dík patří Davidu Válkovi. Nezbývá než doufat, že po dobré zkušenosti, se do organizace i sponzorování příští nadílky připojí více lidí i subjektů.

    Závěrem dovolte popřát pohodové vánoční svátky a hodně zdraví do nového roku 2012.

           

           

           

27.1.2012  smiley

Zabíjačka SDH


3.12.2011

Spokojenost a oblíbenost této akce vyzradí to, že z vyrobených specialit domácí zabíjačky nic nezbylo.