Spolek Občanů Polánky

Štěpánská pálka 2013

26.12.2013

Výsledky

2hra:     1. Jan Hurt
           
  2. Mirek Novák 
                3. Antonín Kökeny

4hra:     1. Hurt Jan + Hurt Robert
             2. Tuza A. + Procházka P.
             3. Válka D. + Bazala M.

      

SOP smiley  14.1.2014



 

Živý Betlém v Polánce 2013

22.12.2013

      

 

Účinkující:

Vypravěč:             Luděk Tuza                                                         
Josef a Maria:        David Horký, Julie Illková
Anděl Gabriel:           Terezie Vavříková
Andělé:                      Adéla Řezáčová, Gabriela Jelínková ,Lucie Řezáčová ,Anežka Vavříková ,Marcela    
                                  Válková
Hostinská:                  Kamila Hladíková
Pastýři:                      Josef Kudláček,Adam Krajíček,Jakub Vavřík,Michael Doubek, Štěpán Rotter,Tomáš
                                 Krajíček, Markéta Bazalová
Tři Králové:                Vojtěch Rotter,David Válka,Marek Bazala
Hudba a zpěv:            Lucie Černá,Miroslav Řezáč,Blanka Vavříková, Jaroslav Rotter,Veronika Válková,
                                   David Štefan, Lenka Hladíková,Marie Kohoutková,Eliška Jelínková
Zvuk a osvětlení:        Jiří Jelínek
Kulisy:                        ZUŠ Moravský Krumlov-výtvarný obor
Režie:                        Blanka Vavříková, Soňa Řezáčová

CELÝ VÝTĚŽEK 7455,- KČ Z DOBROVOLNÉHO VSTUPNÉHO BUDE VĚNOVÁN NA FOND OHROŽENÝCH DĚTÍ.            

DĚKUJEME VŠEM SPONZORŮM ZA  JEJICH MATERIÁLNÍ A FINANČNÍ POMOC .

Fotogalerie tady!

SOP smiley  22.12.2013



 

Mikulášská nadílka 2013

5.12.2013

        

FOTOGALERIE TADY!!

SOP smiley  25.12.2013



 

 

Paní Jiřina Fialová 80. výročí narození

26.10.2013

Tak jak se stalo zvykem navštívili zástupci SOP a OV Polánka další jubilantu, těšící se významného životního výročí. Stala se jí paní Jiřina Fialová, oslavující 80. výročí narození. Mezi řečí nám vyzradila, že v den letošních narozenin současně oslaví 55. výročí svatby. Nutno podotknout, že jak na svatbu připraveno bylo. Po naší gratulaci se nám dostalo milého pohoštění v kruhu nejbližších. Děkujeme za srdečné pohoštění a do dalších let přejeme hodně zdraví a životního elánu, který jak vidět paní Fialovou neopouští.

       

SOP smiley  26.10.2013



 

 

Guláš fest Polánka 2013

12.10.2013

       Po loňském velmi vydařeném prvním ročníku čekal na organizátory ze SOP velmi těžký a mnohdy nevděčný úkol – udržet i v dalším ročníku vysoko nastavenou laťku.
       Letošní porovnávání kulinářských dovedností místních kuchtíků se konalo 12. října a do soutěže bylo přihlášeno celkem 13 vzorků gulášů. Oproti loňsku zaznamenaly doslova boom segedinské guláše, ale ochutnat bylo možné i klasické hovězí, vepřové, zvěřinový a dokonce i fazolový guláš.
       Hodnotící porotu představovali všichni návštěvníci akce a nutno uznat, že se této úlohy všichni zhostili více než svědomitě. Po sečtení bodů z odevzdaných bodovacích karet vzešlo na stupních vítězů následující pořadí: loňské třetí místo letos obhájil Martin Procházka, těsně pod vrcholem potom zůstal Jiří Lajkep. Vítězem se nakonec stal a titulem „Král polánských kuchtíků“ se na další rok může pyšnit Jaroslav Procházka ml., který si jako cenu odnesl krásný putovní pohár.
       Je důležité poznamenat, že mezi jednotlivými vzorky byly velmi těsné bodové rozestupy a o pořadí tak rozhodoval doslova každý hlas. Po vyhlášení výsledků se potom o hudební stránku postarala country kapela Poslední dech. Organizátorům děkujeme opět za velmi vydařenou akci a těšíme se na příští rok.

       

!!!! Fotogalerie tady !!!!

Výsledková listina

SOP smiley  15.10.2013



 

Drakiáda v Polánce 2013

5.10.2013

V sobotu 5. října si u místní Myslivny dali sraz všichni fandové pouštění draků. Sdružení občanů Polánky zde totiž uspořádalo druhý ročník Drakiády, a to jak se ukázalo, nejen pro děti. Počasí nám všem rozhodně přálo. Posuďte sami. Teplota 10,7 °C, vlhkost vzduch 45 %, směr větru 128 °, rychlost větru 9 m/s, a v nárazech až 13.7 m/s, dohlednost 20 km a do toho pak jasno a slunečno. V těchto, dá se říct až ideálních podmínkách, se sešlo více něž 30 draků a to ať kupovaných či vlastnoručně vyrobených, či speciálních, které ve vzduchu nikdo neviděl. Závěr drakiády byl zpestřen vyhlášením výsledků, kde vyhráli všichni zúčastnění a byli obdarováni diplomem. Nedílnou součástí této akce pak byl táborák, kde si děti opekly buřty a ohřály se. Organizátorům patří velké poděkování za toto příjmně strávené podzimní odpoledne.

       

!!! Kompletní fotogalerii naleznete tady !!!

SOP smiley  6.10.2013



 

 80. narozeniny paní Marie Friedrichové

17.9.2013

Mezi další jubilanty, oslavující toto významné životní jubileum, se letošní září připojila paní Marie Friedrichová. Osadní výbor spolu se zástupci Sdružení občanů Polánky nechyběli ani tentokrát s gratulací. Krátká návštěva spolu s kyticí a dárkovým košem udělaly oslavenkyni velikou radost, stejně jako všem naším letošním jubilantům. Do dalších let přejeme společně pevné zdraví a životní pohodu.  

       

SOP smiley  23.9..2013



 

Rozmarýnové hody v Polánce

7. a 8. 9 2013

Rozmarýnové hody v Polánce. Tato legendární a bájnými příběhy opředená akce se letos konala o víkendu 7. a 8. září. Starosti spojené s rolí 1. stárka a stárkové si na svá bedra letos vzali Antonín Kökény a Monika Vespalcová. Naopak nejmladší pár tvořili Michal Štěpanovský a Sabina Polachová.

Nejprve bylo nutné, tak jako každý rok, v pátek dovést a vztyčit symbol hodů – máju. Poté již mohly hody začít.

V sobotu bylo na programu tradičně zavádění a večerní zábava. V neděli stárci nejprve pozvali za doprovodu dechové hudby místní občany na odpolední zavádění. Po tomto byly celé hody zakončeny večerní zábavou. Počasí, podobně jako v posledních letech, bylo výborné, takže obě večerní zábavy bylo možné uspořádat venku na place. Dobrou náladu všem zúčastněným zejména při pochodech po obci nezkazila ani situace v Polánce spojená s budováním kanalizace. Závěrem děkujeme Městu MK jako sponzoru našich hodů a doufejme, že se na stejném místě sejdeme opět za rok. 

       

SOP smiley  23.9..2013



 

Malý festival Loutky 2013

1.9.2013

Sdružení občanů Polánky společně s MěKS v Moravském Krumlově uspořádalo v rámci Malého festivalu Loutky 2013 představení pro děti.  Pohádka  O Jankovi a Andulce se odehrála  v neděli 1.9.2013 v místním kulturním domě.  Účast byla hojná a z výrazů ve tvářích dětského publika bylo poznat, že se všem přítomným dětem líbilo. 

       

SOP smiley  23.9..2013



 

Tenisový turnaj Polánka Cup 2013

20.7.2013

      

Druhý ročník tenisového turnaje v Polánce se konal v sobotu 20.7.2013. Na místním kurtu se sešlo 10 přihlášených dvojic. Hrálo se ve dvou 5-ti členných skupinách systémem každý s každým, dále postoupily první 4 páry z každé skupiny a hrálo se již vyřazovacím způsobem. Počasí i tentokrát vyšlo nadmíru a diváci si soutěžní klání užívali. Bylo vidět, že úroveň se oproti loňskému roku zvedla a hráči se na turnaj dobře připravili. Na konci dne se z vítězství radovala dvojice Vašek Hladký, Jiří Lajkep, na druhém místě skončil Petr Vejvalka a Radek Navrátil, třetí příčku obsadil Martin Procházka a Milan Kleibl. Poděkování za účast patří všem, kteří se turnaje zúčastnili, a doufáme, že příští ročník kvalitou naváže na ten letošní.

!!! Fotogalerii najdete tady !!!




 

Tour de Beer 2013

29.6.2013

První prázdninový víkend bylo vidět sice méně cyklistů, než v posledních letech. Toto se ale netýkalo Tour de Beer. Účast v Polánce byla jako vždy početná. Konal se zde jubilejní 20 ročník naší vyjížďky. Přestože nám rozmary počasí docela ovlivnily výběr trasy, tak se nakonec jelo přesně tam kam mnozí již dávno chtěli. Navštívili jsme světoznámý Postřižinský Dalešický pivovar. Přestože se nám celý peleton čítající přes 70 cyklistů docela potrhal, nakonec se všichni sešli na závěr v Polánské hospodě odkud ráno vyjeli. Připravené občerstvení a country kapela "Poslední dech" všem přítomným zpříjemnila celý večer. Jak se vyjížďka komu líbila se přeptejte účastníků.

      

Fotogalerii z TDB 2013 najdete TADY a taky ješte TADY!!!

SOP smiley  2.7.2013



 

Setkání seniorů

16.6.2013

V neděli 16. června 2013 v 15 hodin se v areálu místní hospody uskutečnilo další setkání seniorů z naší obce. Sdružení občanů Polánky pro každého připravilo malé pohoštění a k tanci a poslechu zahrála místní dechová hudba Polánka vedená panem Jiřím Švábem mladším. Příjemné odpoledne zpestřené známými písničkami vyvolávalo u všech přítomných pohodu a spokojenost. Velké poděkování patří nejen organizátorům,muzikantům, obsluze hospody, ale hlavně všem kteří si společně přišli opět po roce společně popovídat.

    

!!!Fotogalerie TADY !!!

SOP smiley  16.6.2013



 

Rybářské závody v Polánce 2013

8.6.2013

Dnešního dne byla opět na Polánském rybníku obnovena tradice rybářských závodů pro děti. Dlouhodobé přípravy a shánění sponzorů se vyplatilo. U místního rybníka se dopoledne sešlo skoro 30 dětí a závody mohly začít. Pro všechny přítomné pak bylo připraveno občerstvení, uzená cigára a vynikající grilované makrely. Dětské závody vyhrál Josef Kudláček, druhý skončil Marek Tuza a na třetím místě se umístil Michael Doubek. Odpoledne se pak do soutěže zapojili dospělí a chytali až do pozdních hodin. 

       

!!! Fotogalerie TADY !!!

SOP smiley  8.6.2013



 

Další jubilantka naší obce paní Marie Procházková

24.5.2013

Naší další jubilantkou v obci se stala paní Marie Procházková. V těchto dnech oslavila krásné 80, výročí svého narození. Tak jako již tradičně přišli paní Procházkové popřát zástupci Osadního výboru Polánka a Sdružení občanů Polánky. My všichni se pak připojujeme s přáním pevného zdraví a životní pohody do dalších let. 

       

SOP smiley  30.5.2013



 

Dětský den 2013

25.5.2013

Letošní dětský den byl uspořádán v duchu rytířských klání. Přestože počasí moc nepřálo, nakonec to byl pro všechny přítomné krásně naplněný den. Dopolední branný závod musel být kvůli dešti přesunut do pozdějších hodin a z časových důvodů se většina sportovních stanovišť přesunula na hřiště do školky, aby se dal stihnout už tak dost našlapaný časový harmonogram. Odpolední přeháňky už pak nikomu nevadily a spokojené výrazy v očích jak dětí tak dospělých napovídaly, že se ten letošní dětský den opět vydařil. Velké poděkování patří nejen sponzorům, ale i organizátorům a hlavně pak skupině historického šermu a tance z Prahy.

     

!!! Kompletní fotogalerii najdete TADY !!!

SOP smiley  2.5.2013



 

Pálení čarodějnic 2013

30.4.2013

Tak jako už poslední dobou  tradičně se letošní pálení čarodějnic uskutečnilo za hospodou. Přestože byla účast hojná a přišla se spousta dětí, čarodějnice do soutěže se sešly pouze dvě. Všechny přítomné děti dostaly malou pozornost a na opečení párek.  Posezení rodičů se pak protáhlo do pozdních nočních hodin.

      
!!! Kompletní fotogalerie tady !!!

SOP smiley  2.5.2013



 

Blahopřání k 90. narozeninám paní Karolíny Pexové

21.4.2013

Další významnou jubilantkou v naší obci se v těchto jarních dnech stala paní Karolína Pexová. Byli jsme při tom. Osadní výbor spolu se zástupci Sdružení občanů Polánky paní Pexové byli popřát. Přivítání v rodinném kruhu bylo plné vzpomínek. Je vidět, že i krátká návštěva dokáže našim seniorům udělat velikou radost. Přejeme pevné zdraví a radost že života do dalších let.

      

SOP smiley  28.4.2013



 

Úklid Polánky 2013

20.4.2013

Tak až  teprve na třetí pokus se umoudřilo počasí a vycukala zima, že bylo možné po všech odkladech uspořádat jarní úklid v Polánce. Přes veškerou snahu informovat co nejvíce občanů, se nás opravdu moc nesešlo. To ale ničemu nevadilo. I těch pár účastníků se rozběhlo od hospody na všechny strany aby nasbírali 11 pytlů odpadků a tři  ojeté pneumatiky. Přesto všechno je nutné zmínit, že oproti loňsku, bylo odpadků podstatně méně. Smutné je, že se nenašel nikdo, kdo by přišel na úklid dětského hřiště ve školce. 

     

SOP smiley  27.4.2013



 

Polánská noční pálka 2013

     

    V sobotu 30.března 2013 s v Polánském sále uskutečnil druhý ročník Polánské noční pálky ve stolním tenisu. Jak již název napovídá, akce se konala v noci – poslední zápas se dohrál před třetí hodinou ráno. Příjemným překvapením byl celkový počet 25 účastníků – 20 v hlavní kategorii a 5 v kategorii nad 50let.

Jednotlivé kategorie dopadly takto:

Kategorie na 50let:
1. Doubek Josef

2. Vespalec Vlasta
3. Procházka Josef

Hlavní kategorie
1. Procházka Martin
2. Kökeny Antonín
3. Šviřák Jiří

Čtyřhra (společná)
1. Kökeny Antonín + Procházka Jarek
2. Procházka Petr + Máša Libor
3. Válka David + Fučík Karel

Soutěžící si akci pochvalovali a doufejme, že se v minimálně stejném počtu setkáme i příští rok.

SOP smiley  7.4.2013



 

90. narozeniny paní Marie Vejvalkové

15.3.2013

V pátek 15.3.2013 se dožila úctyhodných 90. narozenin paní Marie Vejvalková. Zástupci Osadního výboru se společně se zástupci SOP přidali do řady gratulantů a poblahopřáli k těmto kulatým narozeninám. Paní Vejvalková zavzpomínala na své vrstevnice a známé. Děkujeme za příjemné pohoštění a přejeme pevné zdraví do dalších let.

       

SOP smiley  19.3.2013



 

Setkání se starostou města

14.3.2013

Dnes v 16 hodin se v sále uskutečnilo setkání občanú se starostou města. Toto setkání svolané starostou Mgr. Tomášem Třetinou se uskutečnilo jako seznamovací, před zahájením dvou velkých staveb, které naši čtvrt čekají. A sice vybudování kanalizace a následné provedení rekonstrukce silnice pod názvem " Průtah Poláínka 152/II." Z tohoto důvodu si pan starosta kromě místostarosty přivedl projektanty kanalizace, kteří seznámili přítomné s podrobnostmi díla.  Kromě vysoutěžené částky, na kterou kanalizace příjde, byly jmenovány firmy, které se na stavbách budou podílet. Termín zahájení je jaro 2013 a plánovaný konec obou staveb je pak stanoven na podzim 2014. V tuto dobu by měly být již napojeny veškeré nemocitosti v Polánce. Starosta ujistil občany, že s každým majitelem nemovitosti bude projednána jeho přípojka, jejíž řešení navrhnou každému individuálně. Opakovaně starosta žádal občany Polánky o velkorysost a nadhled v době obou staveb. Kontaktí osoubou v případě problémů během staveb byl stanoven předseda OV Polánka David Čech.

       

SOP smiley  14.3.2013



 

Ostatková zábava 2013

16.2.2013

V sobotu 16.2.2013 uspořádala místní Tělovýchovná jednota Ostakovou zábavu. Kulturní večer s bohatou tombolou pobavil všechny generace v naší obci.

      

SOP smiley  28.2.2013



 

Fotbalový turnaj v minikopané

2.3.2013

Uspořádaný turnaj se těšil velkému zájmu. Přítomných 7 mužstev předvedlo vynikající sportovní výkony.
Pořadí         1. JAPEX - Ivančice
                      2. MAXÍCI - POlánka
                             3. HAF HAF - Dobřínsko
     

SOP smiley  15.3.2013



 

Valná hromada SOP 2013

24.2.2013

Poslední únorovou neděli se sešel nejvyšší orgán Sdružení občanů Polánky a sice valná hromada. Přítomní si vyslechli podrobnou presentaci předsedy Martina Procházky, kterou střídavě doplňoval místopředseda a pokladník.. Zopakovali jsme si většinu akcí pořádaných v naší obci v minulém roce, proběhlo seznámení s hospodařením za minulý rok a byl odsouhlasen návrh rozpočtu na rok 2013. Přítomnými byla zvolena nová členka výboru Hanka Nezvedová, za odstoupivšího Davida Čecha. Na základě zkušeností po prvním roce se odhlasovala změna stanov. V průběhu celého shromáždění se členům našeho sdružení podávalo občerstvení.

       

SOP smiley  25.2.2013



 

Dětský maškarní karneval 2013

17.2.2013

V neděli po Ostatkové zábavě uspořádala TJ Polánka pro naše nejmenší dětský maškarní karneval. Masek přišlo habaděj a o zábavu bylo postaráno. Odpoledne plné zábavy, her a písniček si naši malí určitě nenechají ujít ani v příštím roce. Děkujeme organizátorů, za příjemně strávené odpoledne.

       

SOP smiley  25.2.2013



 

80.té narozeniny paní Jarmily Procházkové

21.2.2013

Ve čtvrtek 21.2.2013 se v naší obci dožila krásných 80. tých narozenin paní Jarmila Procházková. Osadní výbor spolu s výborem Sdružení občanů jí přišel popřát k tomuto jubileu. Paní Procházková, těšící se dobrému zdaví, nás přijala a zavzpomínala na svoje vrstevnice. Děkujeme za milé přivítání a pohoštění, které pro nás připravila. Přislíbila, že obdivuhodné trubičky co dostali gratulanti, upeče i na setkání seniorů. Moc děkujeme a přejeme pevné zraví do dalších let. 

          

SOP smiley 22.2.2013



 

Masopustní průvod 2013

9.2.2013

Tak jako již každoročně ovládnul naši obci začátkem února masopustní rej. Do terénu vyrazili maškarádi, kteří všechny občany pozvali na Ostatkovou zábavu. Tato se uskuteční hned další víkend. Masky byly vtipné a nápadité. Děkujeme účastníkům, za zpříjemnění sobotního dopoledne a udržení tradice.

      

SOP smiley 12.2.2013



 

Tříkrálová sbírka v Polánce 

5.1.2013

I přes nepřízeň rozmarů počasí se v naší obci uskutečnila Tříkrálová sbírka. Hned čtyři trojice králů se vydaly po obci označit nám všem domovy tím známým K+M+B. Celkem jste jim přispěli částkou 15.958 Kč. Tyto prostředky zajistí fungování stávajícího provozu Domu léčby s hospice sv. Josefa v Rajhradě a zkvalitnění prostředí pro pacienty, charitní ošetřovatelskou a pečovatelskou službu, duchovní péči, podporu a rozvoj farních charit. SOP a Oblastní charita se sídlem v Rajhradě děkuje všem, kteří vlídně přijali koledníky a přispěli do jejich pokladniček.

       

SOPsmiley5.1.2013