Spolek Občanů Polánky

Fotogalerii z akce zobrazíte kliknutím na prostřední obrázek


 

 

Mikulášské nadílky

3. a 5. 12. 2022

        

 

Opět po roce začátkem prosince do Polánky i do Moravského Krumova za dětmi zavítal Mikuláš. V Polánce se Mikuláš s celou svoji družinou ukázal 3. 12. 2022, na zámek v Moravském Krumlově dorazil o dva dny později. Na obou místech děti nejprve musely do pekla za čerty, kde pod slibem svého napravení v příštím roce byly propuštěny a mohly vyrazit za Mikulášem. Tomu poté odříkaly pěknou básničku, zazpívaly písničku nebo předaly vlastnoručně malovaný obrázek. Mikuláš je za to společně s anděly obdaroval sladkým balíčkem. Kouzelná atmosféra zejména na zámku v Moravském Krumlově všechny přítomné nadchla a naladila na blížící se Vánoce. 

 



 

Lampionový průvod

27. 10. 2022

        

 

Mezi akce, které k podzimnímu času v Polánce neodmyslitelně patří, řadíme lampionový průvod. Letos si účastníci mohli užít nádherné počasí, čehož využilo více než 100 z nich.  Děti si nejprve za odborné asistence rodičů vydlabaly strašidla z připravených dýní, s rodiči si mohly také společně vytvořit zvířátka nebo další výrobky z plodů lesa. Po setmění se děti vydaly naplánovanou trasou s lampiony. Jakmile celý průvod dorazil zpět na základnu, všichni si společně opekli špekáčky, zahřáli se u teplého čaje nebo výborné dýňové polévky. 



 

Rybářské závody

10. 9. 2022

          

 

Září patří v Polánce nejen hodovníkům, ale taky malým i větším rybářům. Tito se u místního rybníka sešli v sobotu 10. září, aby poměřili svoje rybářské dovednosti. Od brzkého rána se na 30 z nich pokoušelo místní kapry přelstít a na háčky jim servírovali vybrané pochoutky - kukuřici, červy nebo různé kapří mlsy. Rybám se zpočátku z vody moc nechtělo, ale rybáři nakonec přecejen přišli na to, co jhim chutná nejvíc. I přes závěrečnou prudkou přeháňku se akce velmi povedla a na břeh se podívalo 68 kaprů!

Polánská lávka

13. 8. 2022

 

      

V sobotu 13. 8. jsme v Polánce v náhradním termínu uspořádali další ročník Polánské lávky. Odpoledne plné soutěžních disciplín u místního rybníka si nenechala ujít ani spousta nadšených diváků. Ti bouřlivě ocenili každý pokus o zdolání lávky – ať už dopadl úspěšně nebo pádem do vody. Soutěžilo se v jízdě na trakaři, pivní štafetě, skocích do vody a zlatým hřebem byla samozřejmě jízda na kole. Počasí nám letos přálo, všichni účastníci si akci užili. Rádi Vás na stejném místě přivítáme i příští rok.



 

Dětský den

4.6.2022

        

 

Na první červnový den připadá Mezinárodní den dětí, proto jsme v Polánce dětem nachystali den plný soutěží, her a zábavy. Dětský den, který pořádal Spolek Občanů Polánky, se konal v sobotu 4. června, přičemž za dětmi letos přijela z pohádky sama Zlatovláska.

Akce začala dopoledne tradičním branným závodem, při kterém děti musely plnit vědomostní i dovednostní úkoly – hod na cíl, opičí dráhu, musely prokázat znalosti z bezpečnosti silničního provozu apod. Po sečtení bodů byly po obědě nejlepší děti v každé kategorii odměněny.

Odpoledne pokračovalo zlatým hřebem celého dne – představením na motivy pohádky o Zlatovlásce. Do pohádkového děje se zapojily i samotné děti. V průběhu odpoledne totiž plnily stejné úkoly, které čekaly na Jiříka v pohádce. Musely tak např. zachránit zlatou rybku, mravencům pomáhaly uhasit mraveniště a z pavučiny na svobodu pomáhaly nešťastné mouše. Všech úkolů se děti zhostily naprosto skvěle, a proto si na závěr mohl Jiřík ze zástupu princezen vybrat svoji nevěstu. A opět si vybral dobře. Zlatovláska tak mohla odložit závoj a všechny okouzlit svými nádhernými vlasy.

Dětský den na závěr, skoro by se chtělo „tradičně“, ukončila prudká bouřka, která udělala tečku za letošním ročníkem.



 

Jarní úklid obce

9.4.2022

        

 

V náhradním termínu o týden později se sešla skupina dobrovolníků k pravidelnému úklidu Polánky. Počasí o oproti minulému týdnu o moc nepolepšilo, nicméně aspoň nepršelo a úklid tak mohl proběhnout. Dobrovolníci se rozešli na všechny směry a sbírali vše od PET lahví přes pohozená plastová ramínka až po tradiční pneumatiky. Alespoň trochu pozitivní je fakt, že množství odpadků rok od roku ubývá. Letos se podařilo naplnit rovných 20 pytlů. Současně s úklidem probíhala v režii místních požárníků příprava areálu, ve kterém proběhne na konci dubna pálení čarodějnic. Děkujeme všem, kteří nám pomohli Polánku udělat zase o trošku čistší. 



 

Jsme i na Facebooku