Spolek Občanů Polánky

Dětský den

2. 6. 2018

              

Na první červnový den každoročně připadá Mezinárodní den dětí, proto jsme i v Polánce dětem nachystali den plný soutěží, her a zábavy. Dětský den, který pořádal Spolek Občanů Polánky, se konal v sobotu 2. června.

Po úspěchu z posledních dvou let, kdy do Polánky nejprve přijel Karel IV. se svojí družinou a v loňském roce nás navštívily postavy z filmu Ať žijí duchové, letos byly vybrány jako hlavní téma zimní olympijské hry.

Dětský den začal dopoledne tradičním branným závodem, při kterém děti musely plnit vědomostní i dovednostní úkoly jako například hod na cíl, opičí dráhu, musely prokázat znalosti z bezpečnosti silničního provozu, apod. Po sečtení bodů byly po obědě nejlepší děti v každé kategorii odměněny.

Odpoledne pokračovalo zlatým hřebem celého dne – slavnostním nástupem sportovců ze všech kontinentů, předáním klíče z rukou zástupce korejského PyeongChangu do rukou starosty Moravského Krumlova, vypuštěním holubic míru, vztyčením olympijské vlajky a samozřejmě zapálením olympijského ohně. Hry tak mohly začít!

Děti se následně vydaly na jednotlivá sportoviště, na kterých si vyzkoušely vybrané olympijské sporty – lední hokej, curling, skoky na lyžích, biatlon a nechyběla ani jízda v opravdovém jamajském bobu. Poté, co děti navštívily všechna sportoviště, dostaly na památku postavičku maskota letošních her, kterým byl sněhulák Polánček.  

Každé hry však musí nejen začít, ale také řádně skončit. Proto na závěr proběhlo slavnostní defilé všech sportovců, olympijská vlajka byla stažena a olympijský oheň zhasl. Po závěrečné státní hymně diváci poděkovali dlouhým a bouřlivým potleskem vestoje.

Děti si poté ještě užily dovádění v pěně a kreslení na place. Dětský den potom ukončila dětská diskotéka, po které si taneční parket zabraly starší ročníky.

Závěrem děkujeme všem sponzorům a městu Moravský Krumlov. Víc než jindy je ale také potřeba poděkovat zejména organizátorům za několikatýdenní a bezchybnou přípravu skvělé akce!

 



 

Pochod k vodopádu

27. 5. 2018

 

V neděli 27. května pořádal Spolek Občanů Polánky a jeho sekce pěší turistiky první výšlap po okolí – cílem byl vodopád nedaleko Rokytné. Celkem téměř 45 účastníků se vydalo v odpoledních hodinách na trasu, která vedla převážně po lesních cestách. Vzhledem k deštivějšímu počasí v posledních dnech nám bylo přáno, vodopád dostál svého jména a voda opravdu tekla. Hlavně nejmenší účastníci z něj byli nadšení. Po občerstvení, které v panujícím horkém počasí přišlo jistě vhod, se účastníci vydali na cestu zpět, do Polánky. Děkujeme účastníkům, kteří se na pochod vydali, a těšíme se na další výlety.

 



 

Jarní úklid obce

7. 4. 2018

         

V sobotu 7. 4. 2018 se po celém Česku konalo více než 2 500 úklidů černých skládek, odpadků kolem silnic a jiného nepořádku, který v přírodě nemá co dělat. Jeden takový úklid se konal i v Polánce. V rámci projektu "Ukliďme svět, ukliďme Česko" jsme obdrželi pracovní pomůcky a pytle na odpadky. V 15:00 se 20 dobrovolníků vydalo různými směry po Polánce a v pytlech postupně končilo všechno možné od pohozených krabiček od cigaret a PET lahví, přes staré pletivo a rezavé plechovky až například po telefon s utrženým sluchátkem. Našly se i takové "kousky" jako staré pneumatiky (včetně traktorových) nebo dvě vysloužilé ledničky, které už zřejmě neměly tu sílu dojít do sběrného dvora. Během odpoledne se podařilo naplnit rovných 35 pytlů plných odpadků! Jako bonus jsme potom instalovali v bývalé MŠ tašky na odpad tak, abychom i v SOP odpad třídili efektivněji. Všem dobrovolníkům, kteří obětovali trochu svého času a podíleli se na dnešním úklidu, mockrát děkujeme, stejně tak jako Službám Města MK za odvoz nasbíraných odpadků a pneumatik.

 



 

Valná hromada SOP

30. 3. 2018