Spolek Občanů Polánky

Fotogalerii z akce zobrazíte kliknutím na prostřední obrázek


Lampionový průvod

21. 10. 2023

        

 

Mezi akce, které k podzimnímu času v Polánce neodmyslitelně patří, řadíme lampionový průvod. Letos si účastníci mohli užít nádherné a teplé počasí, čehož využilo více než 100 z nich. Děti si nejprve za odborné asistence rodičů vydlabaly strašidla z připravených dýní, s rodiči si mohly také společně vytvořit zvířátka nebo další výrobky z plodů lesa. Po setmění se děti vydaly naplánovanou trasou s lampiony. Jakmile celý průvod dorazil zpět na základnu, všichni si společně opekli špekáčky, zahřáli se u teplého čaje nebo výborné dýňové polévky. 

 



 

Noční rybářské závody

8. 7. 2023

        

V posledních letech bývá již tradicí, že si začátkem července dají u místního rybníka dostaveníčko všichni rybáři, skororybáři, ale i nerybáři, aby si poměřili své dovednosti v lovu ryb. Letošek nebyl výjimkou. Nočních závodů se zúčastnilo na 16 z nich. Od sobotních 18 hodin do nedělních 6 hodin ranních potom tahali z vody jednoho kapra za druhým. Po sečtení výsledků stupně vítězů obsadili:

1. Radim Hurt

2. Vladimír Polach

3. Miroslav Světlík

Děkujeme všem za hojnou účast a těšíme se na příští ročník.

 



Dětský den

3. 6. 2023

        

Na první červnový den připadá Mezinárodní den dětí, proto jsme v Polánce dětem nachystali den plný soutěží, her a zábavy. Během Dětského dne se přítomné děti vydaly po stopách Jeníčka a Mařenky k perníkové chaloupce.

Akce začala dopoledne tradičním branným závodem, při kterém děti musely plnit vědomostní i dovednostní úkoly – hod na cíl, opičí dráhu, musely prokázat znalosti z bezpečnosti silničního provozu apod. Po sečtení bodů byly po obědě nejlepší děti v každé kategorii odměněny. Velkým zpestřením akce byla ukázka stolního hokeje, který si za asistence hráčů z Klubu volnočasových aktivitit (KVAK) mohly děti vyzkoušet.

Odpoledne pokračovalo zlatým hřebem celého dne – představením na motivy pohádky o perníkové chaloupce. Do pohádkového děje se zapojily i samotné děti. V průběhu odpoledne totiž plnily stejné úkoly, kterými si prošli Jeníček s Mařenkou. Musely tak např. najít světýlko v temném lese, rozeznat jedlé houby od těch jedovatých nebo si nazdobit svůj perníček. Všech úkolů se děti zhostily naprosto skvěle, a proto mohl Jeníček na závěr za bouřlivého aplausu všech diváků škaredou Ježibabu poslat rovnou do pece.

 



Jarní úklid obce

1.4.2023

          

Na pravého apríla se opět po roce sešla skupina dobrovolníků k pravidelnému jarnímu úklidu Polánky. Dobrovolníci se rozešli na všechny směry a sbírali vše od PET lahví přes zapomenuté umyvadlo kdesi v lesním království až po tradiční pneumatiky. Co do počtu kusů pomyslnou zlatou medaili letos získaly plechovky od piva. Starobrno - celkem 27 ks, Kozel - celkem 9 ks, Krušovice a Plzeň v akci asi tak často nebývaly... Letos se podařilo naplnit celých 16 pytlů. Děkujeme všem, kteří nám pomohli Polánku udělat zase o trošku čistší.